Kawasaki Ninja Forum banner
1 - 20 of 39 Posts

·
Moderator
Joined
·
1,458 Posts
That's the exhaust servo motor. Do u have a power commander? You may have to reset the throttle position sensor. On the power commander or on the throttle body. Power commander is the easiest but only applies to the software. You
May just need a battery disconnect to reset the bike as well. Lots of things can cause this issue. But it's usually not the exhaust servo causing it.
 

·
Moderator
Joined
·
1,458 Posts
Take negative off. Then positive leave off a few minutes. With the battery disconnected after a few minutes. Try to start the bike. Turn on key Flip run switch on. And push starter. Let sit a few seconds. Replace the ground then positive. That's as close to a full reset as possible without having a computer with the proper manufacturer software
 

·
Registered
Joined
·
2,270 Posts
jcw307 said:
Ok so my bike threw an F1 code and it said it was something about the throttle so I opened up my bike and it's only opening and closing when I turn my bike on
It opens and closes so it knows its position ,mine threw the same fault code (2010 zx6r) after I put a decat exhaust on it because you remove the cables that open and close it so it doesn't always set so I removed it and fitted a servo buddy,prob not helpful to you as you are running standard exhaust so it's opening the butterfly valve in the exhaust ....could be its getting stuck?
 
1 - 20 of 39 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top